Huisregels Magic

We hebben een paar kleine aanvullingen toegevoegd bij een aantal van de magic formats om te zorgen dat het spel vooral leuk blijft en niet gericht is op ik heb het duurste deck en sterkste deck dus ik kan constant blijven winnen.

Vintage, Legacy, Modern en standard

We volgende standaard regels
en we houden de standaard banlijst aan.

Waar je echter wel geacht wordt rekening mee te houden is dat je van elk type deck een “sterk” en “gewoon” deck bij je moet hebben, als er wat beginnende spelers of spelers met een lager budget zijn, is het wel zo gezellig als de potjes een beetje op gelijk niveau zijn.

Commander

We volgen de standaard regels maar houden naast de standaard banlijst ook een eigen banlijst aan.

Dit zijn vooral specifiek combo’s die wij te sterk vinden en die het spelplezier in een negatieve manier beïnvloeden.

Banlijst Commander – StayToPlay lijst onderaan de pagina.

Onze huis-cube.

We hebben speciaal voor Stay To Play een cube gemaakt met in den beginnen vrijwel alleen commons (en een verdwaalde unc en rare). De bedoeling is dat we die de komende periode gaan versterken hiervoor staan we open voor suggesties/donaties.


Minder dan 4 spelers: Grid draft. trek 45 kaarten per speler leg dit op 1 stapel en leg een grid van 3×3 kaarten open op tafel. Dobbel om te zien wie de startspeler wordt, hij pakt een rijtje horizontaal of verticaal of diagonaal van 3 kaarten en hierna legt hij weer 3 nieuwe kaarten van de stapel open op tafel. Vervolgens pakt de volgende speler 3 kaarten en plaatst er nieuwen voor terug.

5 of meer spelers: Draft zoals gebruikelijk, pak 15 kaarten uit de cube, houd 1 kaart achter geef de rest door naar links. vervolgens 15 kaarten pakken en zelfde principe maar rechtsom en eindig met 15 kaarten en weer linksom.

Bouw een deck met ten minste 40 kaarten inclusief landkaarten.

Mulligan: Omdat de cube vooral in het begin nog niet super sterk zal zijn hebben we de mulliganregel versoepelt, als je starthand niet oké is mag je hem door je deck schudden en 7 nieuwe kaarten pakken. Is het nog niet beter mag je nogmaals 7 nieuwe kaarten pakken. Hierna nog geen goede hand volg de standaard mulligan regels (1 kaart minder pakken per keer dat je terugschud en als je je hand houd en minder dan 7 kaarten op hand hebt mag je scry 1 doen)

Free for all: Als je geen zin hebt in een tournooi speel je free for all, de enige aanpassing in de regels hier is dat je alleen een speler direct links of rechts van je mag kiezen om met je creatures aan te vallen. spells en ability’s mogen wel naar alle spelers gericht zijn.

Mini-Tournooi: Als je een minitournooi wil spelen moet er door alle spelers minstens totaal 6 euro in de pot gestoken worden en worden er per 3 euro die ingelegd is een booster beschikbaar gesteld door de organisatie (let op, vraag even na hoeveel er in voorraad zijn) Na het draften speel je één keer 1V1 tegen alle spelers hierna is bekend welke speler de winnaar is en de pot wint.
Let op: de winnaar dient de cube te pimpen met minstens 1 van de gewonnen boosters (je mag combineren uit je winst zolang er maar minstens 1 rare, 3 uncs en de 10 commons de cube in gaan.)

Banlijst Commander – StayToPlay
update 1 – 4 -2019
Losse kaarten:
* Island
*

Combinaties van kaarten:
* Solemnity in combinatie met Decree of silence.
*