Dungeons & Dragons

Op de even weken spelen wij met een kleine groep Dungeons & Dragons.

Quickmenu:
Sessie 0
Sessie 1

The story so far:
Sessie 0
Kennismaken met elkaar, stats rollen en opbouw verhaallijn.
Uncle Jack (Ruben), James Quickhand (Jorrit), Arthur (Patrick) en Caleb Avery (Rutger) ontmoeten elkaar bij een overnachtingslocatie vlak bij de hoofdstad Tama in het gebied Kakama.
Uncle Jack en Arthur kennen elkaar en komen uit het dorpje Aga, James en Caleb komen uit Ashi.
Wij bevinden ons in een gebied wat door de wijze wizard Oras door middel van een krachtige spreuk beschermd is, binnen onze gebiedsgrenzen heerst betrekkelijke rust en vrede. De gebieden rond ons hebben het wat dat betreft een stuk minder goed en we zien slechts een enkele reiziger of handelaar door ons gebied trekken. Maar als ze komen dan zijn ze vaak te vinden in de kroegen aan de buitenrand van de stad waar ze hun oneindige verhalen vertellen over gouden bergen, draken en weerzinwekkende monsters.
Soms trekt er een groepje sterke mannen en vrouwen op pad om handel te drijven binnen de gebieden om ons heen, maar vaker nog besluit een groep jongelui op pad te gaan en hun geluk te beproeven nadat ze weer een goed verhaal hebben gehoord over een kruik bier of elkaar hebben opgejut met de oude verhalen als ze kamperen in de wildernis.

Ons verhaal begint als het vuur langzaam begint te doven en niemand in de groep op zoek wil gaan naar hout….
De groep besluit een taverne te zoeken waar ze een maal, wat bier en een overnachting kunnen krijgen in Tama waar ze slechts een paar uur vanaf zijn.
Op weg naar de stad ontmoeten ze de angstige elf Herdan. Ondanks zijn angst en beloftes van grootse beloningen vertrouwt de groep Herdan niet direct en ze besluiten om niet direct hulp te bieden maar in de stad te gaan praten met Herdan en daar op zoek te gaan naar meer hulp. Als Arthur Herdan begint te bedreigen en Uncle Jack in een onhandige poging de vrede te bewaren Herdan bijna wurgt rent Herdan de straat op gevolgd door James.
James overtuigt Herdan nogmaals dat ze geen kwaad in de zin hebben en na een nachtje rust besluit de groep op pad te gaan naar het huis van Herdan wat door Orcs is overvallen.
Ondertussen hoort de rest van de groep wat geruchten over de gebieden rond hen heen, in het Noorden bevind zich Saramia, hier bevinden zich de religekkies volgens de kroegverhalen, ten oosten bevind zich Kensburgland, hier durft niemand over te praten. Ten zuiden bevind zich Dabukdo hier is de rode draak te vinden. Ten westen is het Goblingoud voor het oprapen in Shi. In het noordwesten is er een gerucht over een eiland genaamd Neira.

Spelerstats begin sessie1:
Ruben – Uncle Jack – Mage – 27exp
Patrick – Arthur – Rogue Mage – 25exp
Jorrit – James Quickhand – Human Mage – 30exp
Rutger – Caleb Avery – Human Cleric – 25exp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *