Stel dat je kon reizen in de tijd, terug naar de roerige Middeleeuwen. Twee legers staan tegenover elkaar op het slagveld, beide aangevoerd door een onverschrokken Koning. De eerste stralen van de opkomende zon glijden over zilveren en gouden schilden, over de glanzende punten van omhoogpriemende lansen en over getrokken zwaarden in rusteloze, gehandschoende handen. Dan klinkt er een luid bevel, trompetten schallen en beide legers rukken op, met ridders op krachtige oorlogspaarden aan de flanken. Boogschutters verduisteren de hemel met een regen van pijlen. De slaande trom markeert het tempo waarin duizend infanteristen als een man naar voren stappen en de pas versnellen, totdat het bevel om aan te vallen de stilte verscheurt en het strijdperk verandert in een schreeuwende, vechtende kluwen mannen, paarden en wapens. Jij voert het bevel, je neemt beslissingen, je deelt de orders uit. Test je strategisch inzicht. Formeer je troepen, zet ridders, infanterie en boogschutters in, en val aan. Er wacht een glansrijke overwinning voor de beste legerleider. En als je klaar bent voor een nog grotere uitdaging, kun je je leger aanpassen en uitbreiden met speciale eenheden. Je kunt zware infanterie, huursoldaten en boeren ronselen om de vijand te verslaan. Verzin onverwachte strategie├źn en gebruik geheime tactieken. Stel je eigen moed en die van je tegenstander op de proef.